Aardbei gember cocktail
Of je nu naar een feestje in het park gaat of thuis een drankje wilt doen: deze cocktail is áltijd goed!
25 min.
Een warme zomerdag of lange zomeravond vragen allebei maar om één ding: een lekker frisse cocktail of mocktail! Deze cocktail is verfrissend, fruitig en heeft een kleine kick van de gember. Lekker om van te genieten in de (avond)zon.
- Aantal porties: 1-2
- Bereidingstijd: 5 min. + 20 min. koeltijd
- Keukenbenodigdheden: pannetje, cocktailshaker en zeefje
Bereidingswijze
- Voor de gembersiroop: meng 125 ml gembersap met 150 gram kristalsuiker in een klein pannetje. Verwarm het sap tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop helemaal afkoelen. Je hebt niet alles nodig, maar deze siroop is heerlijk in frisse zomerdrankjes.
- Voor de cocktail: doe de aardbeien in de cocktailshaker en stamp ze goed met een stamper.
- Voeg de gembersiroop, citroensap, bourbon en bitters toe.
- Voeg ijs toe aan de shaker en schudt alles goed door elkaar. Doe een scheutje gemberbier in de shaker.
- Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en zeef de cocktail erover. Top het af met meer gemberbier. Garneer eventueel met aardbeien, citroen of munt.
Opmerkingen (0)