Aardappelsalade met pastinaak en tijm
25 min.
Steeds meer boeken en tijdschriften berichten er over: gezonde darmen zorgen voor een algehele goede gezondheid. De juiste voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Met name vezels doen de darmen een groot plezier. Daarom vandaag een vezelrijk recept om de darmen te doen dansen!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 25 min.
- Keukenbenodigdheden: ovenschaal, spatels, een snijplank en scherp mes.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappels en pastinaken goed schoon zodat er geen aarde meer op zit.
- Verwijder eventueel pitten en slechte plekken, maar laat de schil om zowel de aardappels als pastinaken zitten.
- Snij van de pastinaak de ‘kop’ er af en verdeel het in grove stukken. Doe dit ook met de aardappels en de uien en verdeel alle groenten over een ovenschaal.
- Schenk de olijfolie over de groenten en verdeel de tijm er overheen.
- Strooi wat peper en (Keltisch) zeezout er bij en roer alles (met een spatel) zodat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn. Zet tot slot de ovenschaal in de oven en laat de oven ongeveer 45 minuten het werk doen.
- Roer af en toe de aardappels en pastinaak om, zodat alle kanten goed garen.
Je kunt de salade koud serveren als bijgerecht, maar warm, net uit de oven, is het natuurlijk ook ontzettend lekker. Gebruik je het als maaltijdsalade, dan kun je eventueel nog wat sla en een handje noten er aan toevoegen.
Opmerkingen (0)